info@fitbyjeff.nl     0162 313642

Wat is Leergeld?
Stichting Leergeld is een particuliere organisatie van vrijwilligers. De stichting is erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). De naam Leergeld is bewust gekozen. Enerzijds omdat leren op school en door deelname aan sociale activiteiten – goed besteed – geld kost; anderzijds omdat de samenleving duur leergeld zal moeten betalen voor kinderen die ten gevolge van armoede aan de zijlijn zijn blijven staan.

Voor wie is Leergeld bedoeld?
Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. Woont u in de gemeente Aalburg, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Oosterhout, Werkendam of Woudrichem, dan kan Leergeld hulp bieden.

Wat doet Leergeld?
Leergeld helpt – als laatste vangnet – kinderen, zodat ze kunnen meedoen. Leergeld maakt het mogelijk dat kinderen mee kunnen doen door de kosten (of een gedeelte daarvan) direct te betalen aan de school, de club of de leverancier van spullen. En nog iets: Ouders hoeven niet naar Leergeld te komen om een aanvraag te doen, maar een Leergeld vrijwilliger gaat naar de ouders/verzorgers thuis.