info@fitbyjeff.nl     0162 313642

Een goede cardiofitness workout bestaat uit een training om het onderhuidse vet dat je spieren bedekt en verbergt te verbranden. Je gaat trainen om een optimale spierdefinitie te bereiken. Het begint met snel lopen op de loopband- crosstrainer- fietsen- steppen en roeien. Doe minstens drie keer per week dertig minuten aan cardiofitness. Zorg ervoor dat je variatie hebt door op elke training dag voor andere apparaten te kiezen. Je kunt de cardiofitness workout voor of na de krachttraining met de fitnesstoestellen doen.
1. Om vet te verbranden is het niet nodig om op volle toeren te fitnessen, het gaat niet om de intensiteit maar vooral om de duur. Kies daarom een snelheid en weerstand die je voelt maar zonder te overdrijven.
2. Minder zware gewichten, meer herhalingen en korte rustpauzes. Vermeerder het aantal herhalingen tot ongeveer twaalf tot vijftien per serie. Houdt een goed tempo aan bij de uitvoering van de oefeningen en houd de rustpauzes tussen de oefeningen zo kort mogelijk.

Dieet:
Het is heel belangrijk om op te letten wat je eet. Wees matig met vette voedingsmiddelen, eet niet te veel brood of pasta en eet meer eiwitrijke voeding. Grote gezonde salades en groentes vullen het dieet aan.